‘Nederlandse visserij mogelijk gehalveerd door de Brexit’

Nederlandse vissers zullen na de Brexit veel minder toegang krijgen tot de Britse wateren. Dat heeft David Jones, de Britse onderminister voor de Brexit, gezegd tijdens een besloten diner met Nederlandse bedrijven.

Dat kan grote gevolgen hebben voor de Nederlandse visserij, gegeven het feit dat 50 procent van de Nederlandse visvangst uit de Britse wateren komt, zegt Gerard van Balsfoort, voorzitter van de PFA, de koepelorganisatie voor de haring en makreelvissers. Hij vroeg Jones tijdens het diner of de Britten de Nederlandse vissers een garantie kunnen geven. ‘Ik vermoedde dat hij daar op een vriendelijke manier op in zou gaan, maar hij was wel erg stellig dat er na de Brexit toch heel veel dingen gaan veranderen voor de visserij.’ Lees verder

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *