‘Noord-Koreanen werken als slaven aan bouw Russische WK-stadions’

Bijna vijftigduizend Noord-Koreanen werken onder erbarmelijke omstandigheden mee aan bouwprojecten in Rusland. Dat zegt Remco Breuker, hoogleraar Korea-studies aan de Universiteit Leiden, in De Wereld tegen Bernard Hammelburg.

Uit onderzoek van Breuker blijkt dat in ieder geval bij de bouw van het stadion in de Russische stad St Petersburg Noord-Koreaanse gastarbeiders worden gebruikt. De arbeiders zouden in slaaf-achtige omstandigheden moeten werken. Ze zouden niet vrij zijn om te gaan en staan waar ze willen en hun loon zou worden ingehouden en worden uitgekeerd aan de regering van Noord-Korea. Ook zijn hun paspoorten afgepakt en is hen verboden om werk te weigeren.

Lees hier het hele verhaal.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *